Protok powered by HTEC Group

Epizoda#13: Junior inženjer – kako do prvog posla u IT-u?

U novoj epizodi Protok podcasta naš voditelj Miloš Najdanović pričao je sa Sandrom Prvulović i Nikolom Aleksićem na temu praktikanata i juniora u potrazi za prvim poslom u IT industriji.

Sandra je tech recruiter u kompaniji Fenix Human Resources sa desetogodišnjim iskustvom u IT industriji. Nikola je Project Manager u HTECu gde radi prvenstveno sa praktikantima i juniorima, a iza sebe ima i višegodišnje iskustvo PHP inženjera.

Poslušajte novu epizodu i saznajte:

 • Šta je to Junior Software Engineer?
 • Koja su očekivanja kompanija od juniora?
 • Šta studenti danas traže kada konkurišu za prvi posao?
 • Kako se tržišto menjalo?
 • Kada je vreme za prvi posao?
Continue reading

Categories: Emisije

Epizoda #14: Infodemija – istinite laži u doba korone » « TechTalk #6: Čemu QA?

1 Comment

 1. Veoma površna priča.
  Tema je: “Kako doći do prvog posla u IT-u?”… Ništa nije rečeno o tome.
  Svi znamo šta je to junior inženjer, ali ne znamo šta firme traže za tu poziciju. Preko toga ste prešli lagano i odskočili pravo na mediore i seniore, jer firme samo njih i traže.
  Živim u Beogradu i ne mogu da nađem ni posao, ni praksu, već 7 meseci, jer se u gradu takve pozicije pojave jednom mesečno. Aplicirao sam i u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu. Jedino mi se iz Novog Sada javilo nekoliko firmi. Naravno, ni jedna firma nije spremna da pokrije minimalne troškove relokacije. Nekoliko firmi mi je poslalo vreme i mesto intervju-a bez ikakve prethodne prepiske i dogovora, a na moje uzvraćene mejlove nisu se udostojili ni da odgovore.

  Da bi neko upao na prvi posao, potrebna je ili veza, ili sreća. Znanje se podrazumeva…

  Iz mog iskustva Niš i Novi Sad su otvoreniji za juniore, ali nešto nisam primetio da podržavaju ljude iz drugih gradova…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Copyright © 2020 Protok

Powered By HTEC

Up ↑