Bitcoin je tema koja je sve prisutnija, da ne kažemo, nezaobilazna, u većini današnjih razgovora u Srbiji. Izgleda da gotovo svako ima neku “šemu” da kopa te bitcoine ili njegove alternative. Zbog toga samo prvu epizodu podcasta namenili razgovoru o kriptovalutama i sa dvojicom momaka pričali o majnovanju, ali i investiranju u kriptovalute, rizicima i osiguranju, i na kraju, mogućnostima zarade. Poslušajte prvu epizodu Protok podcasta, naučite nešto novo što možda još niste znali o kriptovalutama i ostavite nam komentar, kako vam se dopalo i naučite i vi nas nešto.

 

Voditelj: Mina Stefanović

Gosti:

Miša Živić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu i završio MBA studije na Univerzitetu u Oksfordu. Osnivač je i CEO kompanije LeanPay koja omogućava online kupovinu na kredit. Mišu pored FinTech-a zanima i blockchain kao tehnologija, kao i kriptovalute, a na tu temu je držao i predavanja na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Danilo Hadži-Pešić je diplomirani softverski inženjer sa Elektronskog fakulteta u Nišu i radi kao softver developer u firmi HTEC Group. Pored značajnog iskustva u razvoju VR i AR tehnologije i aplikacija, jedan je od pionira blockchain tehnologije u Srbiji.

 

Da li znate odgovore:

  • Šta će se desiti kada se iskopa cela količina Bitcoina?
  • Šta je to Token?
  • Kako bezbedno da čuvate kriptovalute?
  • Investicija ili majning… Da li igrate na sigurno ili volite rizik?
  • Koje su prepreke da se trguje kriptovalutama?

 

Slušajte nas da saznate!